ua en ru

Яценюк: відсьогодні групи від Держпродспоживслужби перевіряють якість нафтопродуктів на АЗС

Відсьогодні групи від Держпродспоживслужби перевіряють аналіз якості нафтопродуктів на АЗС по Києву та Київський області, а протягом двох тижнів відбори нафтопродуктів будуть здійснені по всій Україні. Про це прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив у п'ятницю, 22 січня, на нараді з питань ціноутворення на ринку нафтопродуктів та якості нафтопродуктів.

Глава уряду підкреслив, що Державна фіскальна служба вилучила матеріали, де вказана "формула, з чого складається бензин". Арсеній Яценюк продемонстрував приклад рецептури незаконного виготовлення сумішевого бензину та розшифровку основних компонентів. Він пояснив: "Бодяжать" безпосередньо на нафтобазах. У бензині А-95 самого бензину А-95 тільки 45%. У 92-му бензині самого 92-го бензину тільки 39%, а все інше - це додаткові хімічні елементи".

"А потім в людей машини ламаються, витрати неймовірні на ремонти, збільшені витрати на пальне", - додав він.

"Це ще одна частина того, що у нас відбувається на ринку нафтопродуктів - тіньовий ринок", - наголосив Арсеній Яценюк.

Арсеній Яценюк звернувся до керівництва Держпродспоживслужби терміново відрядити групу для відбору проб нафтопродуктів на основних автозаправках.

Глава уряду повідомив, що по Києву і Київський області відбори нафтопродуктів будуть проведені вже сьогодні, а протягом двох тижнів - по всій країні.

"Після проведених аналізів ми проінформуємо, де бралися відбори, яка якість і які заходи будуть вживатися до тих, хто порушує законодавство", - підкреслив глава уряду.

У нараді взяли участь міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин, перший заступник міністра економічного розвитку та торгівлі України Юлія Ковалів, голова Антимонопольного комітету України Юрій Терентьєв, голова ДФС Роман Насіров, перший заступник Голови Держпродспоживслужби Володимир Лапа.