ua en ru

Яценюк припускає зниження ціни на газ для України

Яценюк припускає зниження ціни на газ для України Фото: Арсеній Яценюк

Зі зниженням ціни на газ можуть знизитися і тарифи для населення

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк допускає зниження ціни на газ у зв'язку з тим, що в світі триває зниження ціни на нафту. Про це він заявив сьогодні під час засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"У тому випадку, якщо така цінова кон'юнктура на нафту буде зберігатися, то це дасть можливість Україні купувати дешевше природний газ, який буде безпосередньо мати вплив, в тому числі, і на остаточний розрахунок тарифу на природний газ", - повідомив Яценюк.

У зв'язку з цим прем'єр доручив провести консультації з міжнародними партнерами з приводу того, як енергетична ситуація вплине на Україну.

"Тому я просив би, щоб ми провели всі заходи, які стосуються затвердження фінансової стабільності країни, провести всі консультації, в тому числі консультації з нашими міжнародними партнерами з приводу того, які сценарії розвитку подій, і як Україна виглядає зараз на загальній карті економічних викликів світу", - заявив Яценюк.

Нагадаємо, також в ході засідання Кабміну Яценюк доручив перевірити ціни на пальне на українських АЗС в зв'язку з світовим зниженням вартості нафти.