ua en ru

Яценюк у Берліні виступив за продовження санкцій проти РФ у грудні

Яценюк у Берліні виступив за продовження санкцій проти РФ у грудні Фото: Арсеній Яценюк і Ангела Меркель обговорили санкції проти РФ

У понеділок, 14 листопада, лідер політичної партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк у Берліні зустрівся з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

По завершенні зустрічі Арсеній Яценюк підкреслив, що "персонально канцлер Ангела Меркель і німецький уряд стоїть на форпості захисту України - як дипломатичного, так і політичного та фінансового". Уряд Німеччини, нагадав лідер "Народного фронту", виділив значні ресурси для України і "підтримує політику санкцій проти Російської Федерації до того моменту, доки Росія не забереться з території України".

"Зараз ми живемо в світі нової реальності. І зовнішня політика Німеччини, зовнішня політика Європейського Союзу повинна бути узгодженою з зовнішньою політикою нової адміністрації Сполучених Штатів. Я переконаний в тому, що вільний світ буде стояти на цінностях демократії та свободи, які передбачають захист України і нашої територіальної цілісності й незалежності", - підкреслив Арсеній Яценюк.

Він зазначив, що до Бундестагу внесена резолюція про історичну відповідальність Німеччини перед Україною, що "передбачає як політичну, так і економічну допомогу Україні і звертається до німецького уряду з тим, щоби і надалі підтримувати Україну": "Ми переконані, що партії провладної коаліції візьмуть активну участь в тому, щоби така резолюція була проголосована".

Санкції проти РФ

Арсеній Яценюк також підкреслив необхідність єдності ЄС в питанні санкцій проти РФ: "Єдність базується на цінностях. Росія незаконно анексувала Крим, відправила свої війська в Донецьк і Луганськ. Вона не забралася з України. Це означає, що санкції повинні діяти. І я сподіваюся, що санкції будуть продовжені в грудні поточного року".

Відповідаючи на запитання журналіста стосовно Мінських домовленостей, лідер "Народного фронту" підкреслив, що Росія не виконує "першу і базову умову "Мінська" - припинення вогню": "Російські війська далі обстрілюють українські позиції. Російська війська далі присутні. Тому без вирішення безпекового питання дискусія про "Мінськ" впирається в те, що Росія його просто не хоче виконувати".