ua en ru

Яценюк анонсував появу "шерифів" в містечках і селах України

Яценюк анонсував появу "шерифів" в містечках і селах України Фото: прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк

Для цієї програми уряд додатково передбачив у бюджеті 140 млн грн

Міністерство внутрішніх справ (МВС) розпочало вже другу програму по запровадженню роботи поліцейських не тільки у великих містах, але й в маленьких містечках і селах. Це програма "українського шерифа", наголосив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у середу, 23 вересня, на виїзному засіданні уряду в Полтаві, йдеться у повідомленні прес-служби Кабінету міністрів України.

Так, повідомляється, що на місце дільничної міліції прийдуть нові поліцейські - не тільки в новій формі, на нових автомобілях, але в першу чергу з новим тренуванням, з новою філософією, новою політикою відношення до кожного громадянина.

"Ці так звані українські шерифи повинні знати кожну родину, кожну хату... на своїх дільницях в маленьких містечках, в селах, в районних центрах", - підкреслив він.

Поява нових українських поліцейських на вулицях маленьких міст і сіл, за словами Яценюка, дасть змогу допомогти громадянам і "безпосередньо вирішувати проблеми в кожному містечку, місті і селі".

Також зазначається, що для цієї програми уряд додатково передбачив у бюджеті 140 млн грн.

"Зараз міністр внутрішніх справ активно працює з нашими західними партнерами - нам допомагають Сполучені Штати Америки, Канада і країни-члени Європейського Союзу, щодо отримання фінансування для Національної поліції як на поточний, так і на наступний рік", - повідомив прем'єр-міністр України.

Нагадаємо, за словами Яценюка, у рамках реформи Міністерства внутрішніх справ (МВС) в Україні звільнили 24 тис. правоохоронців.