ua en ru

Ціни на золото близькі до тритижневого максимуму

Ціни на золото близькі до тритижневого максимуму
Ціни на золото близькі до тритижневого максимуму, оскільки інвестори розраховують на підвищення попиту в Китаї після зниження процентних ставок Центробанку

Ціни на золото близькі до тритижневого максимуму, оскільки інвестори розраховують на підвищення попиту в Китаї після зниження процентних ставок Центробанку, передає Reuters.

О 13:10 за московським часом золото торгувалося по 1195,95 дол. за тройську унцію в порівнянні з 1201,34 дол. при закритті торгів у п'ятницю, коли ціна піднялася на 0,6% до тритижневого максимуму. Ф'ючерси в США з поставкою в грудні подешевшали на 2,10 дол. до 1195,60 дол. за унцію.

Китай у п'ятницю несподівано знизив процентні ставки, намагаючись стимулювати сповільнюється економічне зростання, і, за словами джерел, готовий до подальшим зниженням при необхідності. Голова Європейського центрального банку Маріо Драгі пообіцяв при необхідності прийняти додаткові стимулюючі заходи.

"Незважаючи на значні стимулюючі заходи, що приймаються кількома центробанками, ми не впевнені, що їх достатньо для сталого підвищення цін на золото", - сказав аналітик INTL FCStone Едвард Мейр, додавши, що зростання котирувань стримують більш жорстка порівняно з іншими центробанками позиція ФРС і високий курс долара.

Націнки до індикативної спотовою ціною в Шанхаї тримаються на рівні п'ятниці 1-2 дол. за унцію. Трейдери припускають, що після зниження процентних ставок у Китаї зросте попит на золоті прикраси, злитки і монети, який, за даними Китайської асоціації золота, скоротився більш ніж на 20% за дев'ять місяців 2014 року.

О 13:10 за московським часом срібло торгувалося по 16,32 дол. за унцію порівняно з 16,40 дол. до закриття торгів в п'ятницю, платина коштувала 1219,60 дол. проти 1213,10 дол., і паладій - 785,72 дол. проти 788,00 дол.

Нагадаємо, Національний банк України сьогодні, 24 листопада, майже не змінив курс золота, зберігши його на 180,1 тис. грн за 10 унцій.