ua en ru

Ціни на відпочинок у теплих країнах в серпні можуть зрости на 7-10% через заборону продажів турів до Єгипту, - експерти

Ціни на відпочинок у теплих країнах в серпні можуть зрости на 7-10% через заборону продажів турів до Єгипту.

Ціни на відпочинок у теплих країнах в серпні можуть зрости на 7-10% через заборону продажів турів до Єгипту. Про це повідомила сьогодні на прес-конференції виконавчий директор Асоціації туроператорів Росії (АТОР) Майя Ломідзе.

За її словами, все залежить від масштабів переорієнтації турпотоку. "Якщо більшість людей прийме рішення і домовиться з туристичними компаніями про зміну напрямку, то це може вплинути на ціни, які, за попередньою оцінкою, можуть зрости на 7-10%", - сказала вона.

Ломідзе додала, що в серпні ціна на тури в теплі країни традиційно вища, ніж у червні-липні. За її словами, найближчим часом виграють безвізові, відносно недорогі, порівнянні за ціною і тривалості перельоту напрями. Так, в якості альтернативи Єгипту можна розглядати Туреччину, Кіпр, куди, за оцінкою Ломідзе, досить швидко оформляється віза, Чорногорія і меншою мірою Таїланд. "Якщо ми говоримо про довгострокову перспективу, то це, швидше за все, Об'єднані Арабські Емірати (ОАЕ) і Індія", - сказала вона.

Зазначимо, згідно з даними президента Асоціації лідерів турбізнесу України Олександра Новіковського, щорічно за кордоном відпочиває до 1,3-1,5 млн організованих туристів з України. При цьому за підсумками 2012 р. в Єгипті побували близько 300 тис. громадян України. Для прикладу, в Туреччині - 600 тис.

У Єгипті введено надзвичайний стан через зіткнення між прихильниками колишнього президента країни Мохаммеда Мурсі з поліцією. За останню добу в арабській країні не менше 638 людей стали жертвами масових заворушень.

Заворушення у Каїрі та інших єгипетських містах тривають з початку липня, вони переросли в активну фазу 14 серпня, коли поліція спробувала витіснити прихильників Мурсі зі столичних площ. Це вилилося в запеклі сутички з силовиками.