ua en ru

Ціни на нафтові ф'ючерси з початку дня трохи підвищилися після сильного падіння напередодні

Ціни нафтових ф'ючерсів Brent і Light Sweet з початку дня трохи підвищилися після сильного падіння за підсумками попереднього торгового дня. Про це повідомляє РБК.
Станом на 10:54 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар):
- Light, Sweet Crude Oil (березень) - 87,63 (+0,15) при діапазоні котирувань 87,17-87,69;
- IPE Brent Crude (березень) - 99,90 (+0,65) при діапазоні котирувань 99,13-99,95.
На фоні ослаблення політичної напруженості в Єгипті трейдери чекають публікації даних по зміні запасів нафти в США за тиждень, що завершився 4 лютого. Галузеві аналітики в середньому прогнозують, що запаси нафти виросли на 2,5 млн бар, в тому числі у зв'язку накопиченням запасів у розподільчому центрі в Кушинга (штат Оклахома), де здійснюється фізичне постачання по ф'ючерсах, що торгуються на NYMEX.
Сьогодні вночі першим представить свої дані по запасах незалежний Американський інститут нафти (API), а ввечері 9 лютого офіційні дані опублікує управління енергетичної інформації Міністерства енергетики США.
Підтримку нафтовим котируванням надає здешевлений сьогодні долар: до 9:50 за київським часом індикатор міжнародного валютного ринку FOREX, що відбиває зміни курсу американського долара щодо "кошику" шести провідних світових валют, знизився на 0,3% - до 77,804 пункту. Як правило, при зниженні курсу долара товарні ф'ючерси, номіновані в американській валюті, ростуть в ціні, і навпаки.
Між тим, як відзначає агентство Reuters, технічні індикатори нафтового ринку зараз вказують на те, що ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet можуть впасти до 85 дол./бар з поточних рівнів.