ua en ru

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent знижуються через можливе зростання поставок нафти на світовий ринок

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent сьогодні знижуються. Станом на 10:15 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):

- IPE Brent Crude (червень) - 118,61 (-0,10) при діапазоні котирувань 118,49-118,90;
- Light, Sweet Crude Oil (червень) - 102,99 (-0,12) при діапазоні котирувань 102,79-103,28.

На думку експертів, нафта на біржах сьогодні продовжує дешевшати через побоювання збільшення її постачання на світовий ринок. Так, у березні нафтовидобуток країн ОПЕК досяг рекордно високого рівня за три з половиною роки, у той час як з початку поточного року споживання нафти в світі істотно не збільшилося. Разом з тим, щорічно в II кварталі в світі відбувається сезонне скорочення споживання нафти і похідних енергоносіїв.

На міжнародному валютному ринку FOREX долар сьогодні трохи знизився проти євро та інших валют. Однак долар подешевшав не настільки істотно, щоб забезпечити привабливі умови для спекулятивних покупок нафти та інших товарних активів, ціни на які встановлено у валюті США.

Нагадаємо, напередодні нафта на біржах у Нью-Йорку і Лондоні трохи подешевшала через побоювання погіршення фінансово-економічної ситуації в Європі, а також через повільне зростання економіки Китаю.