ua en ru

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent знижуються

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent перед виходом даних по запасах нафти в США знижуються. У той же час істотно з початку дня ціни на нафтові ф'ючерси не змінилися. Про це повідомляє РБК.
Станом на 15:15 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар):
- Light, Sweet Crude Oil (березень) - 90,50 (-0,27) при діапазоні котирувань 90,40-91,32;
- IPE Brent Crude (березень) - 101,45 (-0,29) при діапазоні котирувань 101,38-102,04.
З початку торгів загальний тиск на ринок чинять очікування більш істотного, ніж прогнозувалося напередодні, збільшення в США запасів сирої нафти і бензинів. Сьогодні о 17:30 за київським часом будуть опубліковані офіційні дані Міністерства енергетики США щодо запасів нафти і нафтопродуктів в країні. Тим часом до даними аналітичної організації "Американський інститут нафти" (American Petroleum Institute, або скорочено API), які були опубліковані сьогодні, комерційні запаси сирої нафти в США за підсумками звітного тижня збільшилися на 3,8 млн бар, запаси бензинів виросли на 3,9 млн бар, а запаси важких дистилятів скоротилися на 1,1 млн бар.
Оцінка API істотно перевищила прогноз галузевих експертів по сирій нафті і бензинів і одночасно виявилася трохи нижче прогнозу по дистилятів. Так, напередодні ввечері галузеві фахівці прогнозували за підсумками звітного тижня, що завершився 28 січня, збільшення комерційних запасів сирої нафти в США на 2,6-3,0 млн бар, Збільшення запасів бензинів на 2,0-2,2 млн бар і скорочення запасів важких дистилятів на 1,3-1,5 млн бар.