ua en ru

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent сьогодні з початку торгів змінилися незначно

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent сьогодні з початку торгів змінилися незначно. Напередодні ціни на нафтові ф'ючерси досягли максимуму за чотири торгові дні, а сьогодні вони потроху знижуються.
Станом на 12:15 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):
- IPE Brent Crude (жовтень) - 109,05 (-0,26) при діапазоні котирувань 108,71-109,94;
- Light, Sweet Crude Oil (жовтень) - 85,06 (-0,38) при діапазоні котирувань 84,55-85,89.
За попередні три торгові сесії (23, 22 і 19 серпня) ціна нафти Brent підвищилася на 2,3%, а ціна нафти WTI (Light Sweet) виросла на 4,5%, через що інтерес до подальших покупок нафтових ф'ючерсів сьогодні ослабів. Негативна динаміка в цінах по операціях обумовлена ​​відсутністю підтримуючих новин, здатних забезпечити підвищений інтерес до покупок.
На міжнародному валютному ринку FOREX долар з початку дня трохи знизився проти євро та інших провідних світових валют. Однак подешевшав долар поки не настільки істотно, щоб забезпечити привабливі умови для спекулятивних покупок нафти.
На ринку акцій країн АТР торги сьогодні вранці закрилися зниженням провідних фондових індексів, що стало наслідком зниження кредитного рейтингу Японії. Ця країна є третім світовим імпортером нафти після США і Китаю.
Невисокий попит на нафтові ф'ючерси сьогодні частково викликаний розвитком подій в Лівії, де сили опозиції взяли під контроль столицю цієї країни м. Тріполі. Ринок чекає швидкого відновлення експорту нафти з Лівії, проте експерти вважають, що для відновлення стабільної роботи нафтової галузі Лівії потрібен тривалий час.
Сьогодні о 17:30 за київським часом будуть опубліковані офіційні дані Міністерства енергетики США щодо запасів нафти і нафтопродуктів в країні, що також чинить тиск на нафтові котирування. Ясний прогноз по запасах нафти і нафтопродуктів в США сьогодні відсутній.
Напередодні ввечері галузеві експерти прогнозували тижневе збільшення в США запасів сирої нафти і важких дистилятів. За підсумками звітного тижня, що завершився 19 серпня, комерційні запаси сирої нафти в США, на думку галузевих фахівців, могли зрости на 2,0-2,2 млн бар., а запаси важких дистилятів - на 1,2-1,3 млн бар. У той же час запаси бензинів в США могли зменшитися за тиждень на 1,4-1,5 млн бар.
Тим часом за попередніми даними аналітичної організації "Американський інститут нафти" (American Petroleum Institute, або скорочено API), які були опубліковані сьогодні в 23:30 за київським часом, комерційні запаси сирої нафти в США за підсумками звітного тижня, що завершився 19 серпня, несподівано зменшилися на 3,3 млн бар. Однак запаси нафтопродуктів, за даними API, за звітний тиждень істотно виросли: бензини - на 6,4 млн бар., а важкі дистиляти - на 2,0 млн бар.