ua en ru

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent сьогодні з початку дня істотно не змінилися

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent з початку дня істотно не змінилися. Станом на 11:05 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):
- IPE Brent Crude (лютий) - 104,13 (+0,53) при діапазоні котирувань 103,41-104,43;
- Light, Sweet Crude Oil (січень) - 94,06 (+0,19) при діапазоні котирувань 93,39-94,39.
Ціни на нафту сьогодні роблять чергову спробу частково відіграти своє падіння за 14 грудня, коли вони втратили за один день приблизно 5 дол./бар. Деяку підтримку нафтовому ринку сьогодні надає обстановка на міжнародному валютному ринку FOREX. Індекс долара для шести провідних світових валют в даний час сповз нижче позначки 80,2 пункту, а євро торгується вище позначки 1,3 дол./євро.
Фондові торги в Азії сьогодні закрилися в плюсовій зоні. У тому числі головний фондовий індекс континентального Китаю Shanghai Composite виріс більш ніж на 2%. Цьому сприяли опубліковані напередодні дані про деяке поліпшення справ в економіці США, що трохи послабило побоювання щодо посилення боргової кризи в Європі, де торги на фондових майданчиках сьогодні теж відкрилися зростанням провідних індикаторів.
Нагадаємо, напередодні нафта на біржах в Лондоні і в Нью-Йорку подешевшала, ринок не зміг навіть частково відіграти падіння цін на нафтові ф'ючерси за 14 грудня. В результаті за підсумками торгів 15 грудня 2011 р. ціна нафти WTI (Light Sweet) оновила свій мінімум за шість тижнів і вперше з початку листопада встановилася нижче за позначку 94 дол./бар. Ціна нафти Brent напередодні відновила свій мінімум за 10 тижнів і вперше з початку жовтня встановилася нижче за позначку 104 дол./бар.