ua en ru

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent сьогодні ростуть, технічно відіграючи своє падіння напередодні

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent сьогодні ростуть, технічно відіграючи своє падіння напередодні. Станом на 10:35 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):
- IPE Brent Crude (січень) - 106,12 (+1,10) при діапазоні котирувань 104,88-106,31;
- Light, Sweet Crude Oil (січень) - 95,70 (+0,75) при діапазоні котирувань 94,71-95,79.
Покупкам нафтових ф'ючерсів сьогодні багато в чому сприяє обстановка на міжнародному валютному ринку FOREX. Долар з початку дня трохи знизився проти євро та інших валют, забезпечивши умови для покупок нафти. Сьогодні індекс долара для шести провідних світових валют опустився до відмітки 80,2 пункту після того, як напередодні цей показник вперше за 11 місяців перевищив значення 80,5 пункту.
На фондових майданчиках Азії провідні індекси сьогодні знижувалися. Проте в Європі торги на фондовому ринку відкрилися зростанням основних індикаторів, що додатково підтримало покупки нафтових ф'ючерсів.
Нагадаємо, напередодні нафта на біржах в Лондоні і в Нью-Йорку різко подешевшала, а ціни на нафтові ф'ючерси впали в середньому на 4,6%. За підсумками торгів 14 грудня 2011 р. офіційна ціна нафти Brent вперше з початку жовтня встановилася нижче за відмітку 106 дол./бар., а офіційна ціна нафти WTI (Light Sweet) вперше з початку листопада просіла нижче 95 дол./бар.
Падіння цін на нафту було викликане подальшим зміцненням позицій долара США, а також побоюваннями збільшення пропозиції нафти на світовому ринку при можливому скороченні попиту на енергоносії.