ua en ru

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent з початку дня істотно не змінилися

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent з початку дня істотно не змінилися. Станом на 13:10 мск ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):

- IPE Brent Crude (грудень) - 110,52 (-0,40) при діапазоні котирувань 110,30-111,78;
- Light, Sweet Crude Oil (грудень) - 93,22 (+0,05) при діапазоні котирувань 92,31-93,92.

Нафтові ф'ючерси сьогодні торгуються без загальної тенденції. Інтерес до їх покупок помітно послабшав після того, як напередодні ціна нафти WTI (Light Sweet) оновила свій майже тримісячний максимум, встановившись вище 93 дол. / бар.Ф'ючерс Light Sweet сьогодні утримується в плюсовій зоні в основному через продовження його технічних покупок, чому сприяє суттєва цінова різниця між нафтовими еталонами Brent і WTI і відносно дешевий долар.

При цьому ф'ючерс Brent з початку торгів дешевшає через продовження його технічних продажів. Тиск на котирування Brent сьогодні надає обстановка на фондових майданчиках Європи.Провідні фондові індекси Європи знижуються через сумніви в успішних результатах майбутнього саміту Євросоюзу (ЄС) щодо подолання фінансової кризи.

В очікуванні результатів саміту ЄС американський долар на FOREX зайняв вичікувальну позицію. Напередодні та з початку сьогоднішнього дня індекс долара для шести провідних світових валют практично не змінився після того, як 24 жовтня 2011р. цей показник опустився до мінімуму за шість тижнів, встановившись трохи вище позначки 76 пунктів.

Сьогодні о 18:30 мск будуть опубліковані офіційні дані Міністерства енергетики США по запасах нафти і нафтопродуктів в країні. Щодо можливих змін нафтових запасів у США в учасників ринку сьогодні теж немає ясності.

За попередніми даними аналітичної організації "Американський інститут нафти" (American Petroleum Institute, або скорочено API), які були опубліковані сьогодні в 0:30 мск, комерційні запаси сирої нафти в США за підсумками звітного тижня, що завершився 21 жовтня ц.р., виросли на 2,7 млн бар., запаси бензинів збільшилися на 150 тис. бар., а запаси важких дистилятів знизилися на 1,8 млн бар.

Дані API сьогодні виглядають дещо гірше прогнозу галузевих експертів, зробленого напередодні. Так, напередодні ввечері галузеві фахівці прогнозували, що за підсумками звітного тижня, що завершився 21 жовтня ц.р., комерційні запаси сирої нафти в США могли збільшитися на 200-300 тис. бар., Запаси бензинів могли знизитися на 1,2-1, 3 млн бар., а запаси важких дистилятів могли зменшитися на 1,5-1,6 млн бар.