ua en ru

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent з початку дня істотно не змінилися

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent з початку дня істотно не змінилися, трохи відігравши своє зниження напередодні. Станом на 14:45 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):
- IPE Brent Crude (січень) - 109,89 (+0,36) при діапазоні котирувань 109,33-110,47;
- Light, Sweet Crude Oil (січень) - 100,88 (+0,39) при діапазоні котирувань 100,26-101,09.
Позитивна динаміка в цінах по операціях викликана технічними покупками нафтових ф'ючерсів. Напередодні нафта на біржах подешевшала, а офіційні ціни на нафтові ф'ючерси опустилися до найнижчого рівня з початку поточного місяця.
Покупкам нафти сьогодні додатково сприяє обстановкою на міжнародному валютному ринку FOREX, а також ситуація на фондовому ринку.Долар з початку дня трохи знизився проти євро та інших валют, що додатково забезпечило привабливі умови для покупок нафтових ф'ючерсів.В Європі фондові індекси сьогодні рухаються вгору, що також сприяє зростанню нафтових котирувань.
Однак на відкритті фондових торгів в США сьогодні очікується зниження провідних індексів.Увага інвесторів зосереджена на майбутньому 9 грудня саміті Євросоюзу. Тим часом Європейський центральний банк (ЄЦБ) напередодні саміту прийняв рішення про зниження базової облікової ставки на 0,25 процентного пункту - до 1,0% річних.
Нагадаємо, напередодні ціни на нафтові ф'ючерси знизилися під тиском інформації про тижневе збільшення в США запасів сирої нафти і нафтопродуктів. Проте істотно ціни на нафту на біржах не змінилися. За підсумками торгів 7 грудня ціна нафти Brent залишилася вищою за позначку 109,5 дол./бар., А ціна нафти WTI (Light Sweet) закріпилася вище позначки 100,4 дол./бар.