ua en ru

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent з початку дня істотно не змінилися

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent сьогодні знижуються, однак суттєво з початку дня не змінилися. Станом на 14:25 за Київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):
- IPE Brent Crude (листопад) - 104,88 (-0,85) при діапазоні котирувань 104,43-106,10;
- Light, Sweet Crude Oil (листопад) - 82,09 (-0,50) при діапазоні котирувань 81,79-83,08.
Нафта на біржах сьогодні дешевшає, проте активних продажів нафтових ф'ючерсів поки не спостерігається. Негативна динаміка в цінах по операціях багато в чому обумовлена технічними продажами нафтових ф'ючерсів, які за попередні два дні істотно подорожчали. Напередодні ціни на нафту на біржах досягли максимальних значень за сім торгових днів (після 27 вересня ц.р.), за що інтерес до подальших покупок дещо послабшав.
У Європі фондові індекси зараз знижуються, що теж надає певний тиск на нафтовий ринок. На відкритті фондових торгів в США 7 жовтня 2011 р. теж очікується невелике зниження провідних індексів. Сьогодні в 15:30 по Києву виходить доповідь Міністерства праці США з безробіття в країні за підсумками вересня ц.р. Аналітики прогнозують, що даний показник підвищиться до 9,2% до 9,1% у попередньому місяці.
Підтримку ринку нафти сьогодні надає ситуація на міжнародному валютному ринку FOREX. Долар з початку дня знижується проти євро та інших валют, що обмежує глибину корекції нафтовими ф'ючерсами, ціни на які встановлено у валюті США.
Зазначимо, за попередні два дні (6 і 5 жовтня ц.р. ціна нафти Brent знизилася на 5,8%, а ціна нафти WTI (Light Sweet) виросла на 9%. Таким чином, ціни на нафтові ф'ючерси з лишком відіграли своє недавнє падіння, коли за період 30 вересня - 4 жовтня 2011 р. ціна нафти Brent втратила 4%, а ціна нафти WTI (Light Sweet) - більше 8%. У тому числі за підсумками торгів 4 жовтня ц.р. ціна нафти Brent вперше за вісім місяців встановилася нижче рівня 100 дол./бар., а ціна нафти WTI (Light Sweet) оновила свій річний мінімум і встановилася нижче позначки 76 дол./бар.