ua en ru

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent продовжують рости четвертий день поспіль

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent сьогодні продовжують рости четвертий день поспіль. Станом на 12:10 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):

- IPE Brent Crude (вересень) - 105,65 (+0,39) при діапазоні котирувань 105,02-106,41;
- Light, Sweet Crude Oil (вересень) - 89,48 (+0,09) при діапазоні котирувань 89,13-90,23.

Нафта на біржах сьогодні продовжує дорожчати. Незважаючи на те, що долар США сьогодні зміцнив свої позиції на FOREX, технічні умови для покупок нафти як і раніше залишаються досить привабливі.

Долар подорожчав поки не настільки істотно, щоб зупинити покупки нафтових ф'ючерсів. Індекс долара для шести провідних світових валют (ICE dollar index spot) зараз тримається вище позначки 83,0 пункту, збільшившись з початку дня приблизно на 0,2%, після того, як напередодні цей індикатор впав до мінімуму за три тижні і встановився на позначці 82,808 пункту, втративши за день 0,8%.

Фондові торги в Європі 27 липня 2012 р. відкрилися підвищенням провідних індексів, що також надає підтримку нафтових котирувань. Позитивна динаміка на європейських майданчиках триває другу сесію поспіль через очікування позитивних змін у фінансовому секторі країн єврозони, після того, як напередодні глава ЄЦБ Маріо Драгі заявив про готовність до рішучих дій для порятунку єдиної європейської валюти.

Напередодні нафта на біржах у Нью-йорку і Лондоні подорожчала третій раз поспіль, а ціни на нафтові ф'ючерси після трьох днів зростання досягли максимуму за чотири торгові сесії. Так, за підсумками торгів 26 липня 2012 р. вперше після 20 липня ц.р. офіційна ціна нафти Brent встановилася вище позначки 105 дол./бар., а офіційна ціна нафти WTI (Light Sweet) перевищила 89 дол./бар.

За три торгові дні (26, 25 і 24 липня) офіційна ціна нафти Brent підвищилася на 1,9%, а офіційна ціна нафти WTI - на 1,4%. Нафта на біржах почала дорожчати після того, як за підсумками торгів 23 липня ц.р. ціни на нафтові ф'ючерси впали до мінімуму за шість торгових днів (після 13 липня ц.р.) Нагадаємо, за дві торгові сесії (23 і 20 липня) ціна нафти Brent втратила 4,2%, а ціна нафти WTI - 5,3%, забезпечивши в результаті технічно привабливі умови для відкриття довгих позицій.

Зазначимо, ціна нафти Middle East Crude на біржі в Токіо сьогодні виросла на 1,6%.