ua en ru

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent змінилися з початку дня несуттєво

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent змінилися з початку дня несуттєво, передає РБК. Станом на 11:25 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами становили (дол./бар.):
- Light, Sweet Crude Oil (січень) - 81,60 (-0,14) при діапазоні котирувань 80,90-82,10;
- IPE Brent Crude (січень) - 83,87 (-0,09) при діапазоні котирувань 83,10-84,00.
Тиск на нафтовий ринок продовжує надавати обстановка на валютному ринку. Долар з початку дня росте проти євро та інших провідних світових валют, що перешкоджає активним покупкам нафтових ф'ючерсів, ціни на які встановлено у валюті США.
Активним покупкам нафтових ф'ючерсів сьогодні також "заважають" побоювання уповільнення темпів зростання світової економіки, через що може знизитися попит на енергоносії. Формуванню таких настроїв сприяють боргові проблеми Європи, а також чергове загострення військово-політичної обстановки на Корейському півострові у відносинах між "північчю" і "півднем".
Нагадаємо, нафта на біржах у Нью-Йорку і Лондоні з початком поточного тижня продовжувала дешевшати. За підсумками торгів 22 листопада ц.р. ціни на нафтові ф'ючерси знизилися менш ніж на 0,5% і опустилися до найнижчого рівня за три торгові дні. Тим часом за підсумками минулого торгового тижня (15-19 листопада ц.р.) офіційна ціна нафти WTI знизилася на 3,37 дол./бар., або на 4%, а барель нафти Brent став дешевше на 2,0 дол., або на 2,3%.