ua en ru

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent 28 вересня знижуються

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent сьогодні знижуються. Станом на 9:55 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):
- IPE Brent Crude (листопад) - 106,30 (-0,84) при діапазоні котирувань 105,84-106,35;
- Light, Sweet Crude Oil (листопад) - 83,09 (-1,36) при діапазоні котирувань 82,66-83,77.
Негативна динаміка в цінах по операціях багато в чому обумовлена обстановкою на міжнародному валютному ринку FOREX. Долар з початку дня помітно зріс проти євро та інших валют, забезпечивши менш привабливі, ніж були напередодні, умови для спекулятивних покупок нафти та інших товарних активів, ціни на які встановлено у валюті США.
На ринку акцій країн АТР сьогодні торги характеризуються відсутністю загальної динаміки, що не дозволяє рости нафтовим котируванням. При цьому тиск на ринок нафтових ф'ючерсів робить очікування тижневого збільшення в США запасів сирої нафти і бензину. Можливо, з цієї причини ціна нафти WTI (Light Sweet) знизилася з початку дня більш істотно, ніж ціна нафти Brent.
Сьогодні в 17:30 за київським часом будуть опубліковані офіційні дані Міністерства енергетики США із запасів нафти і нафтопродуктів в країні. За попередніми даними аналітичної організації "Американський інститут нафти" (American Petroleum Institute, або скорочено API), комерційні запаси сирої нафти в США за підсумками звітного тижня, що завершився 23 вересня, збільшилися на 570 тис. барр., а запаси бензину зросли на 4,6 млн бар. У той же час запаси важких дистилятів, за оцінками представників API, зменшилися за тиждень на 220 тис. бар.
Дані API помітно розійшлися з оцінками галузевих експертів, які були зроблені напередодні. Так, напередодні ввечері галузеві експерти прогнозували, що за підсумками звітного тижня, що завершився 23 вересня, комерційні запаси сирої нафти в США не змінилися. У той же час запаси бензинів у США, на думку галузевих фахівців, могли збільшитися за тиждень на 1,1-1,2 млн бар., а запаси важких дистилятів могли зрости на 0,9-1,0 млн бар.
Нагадаємо, напередодні нафта на біржах у Лондоні і в Нью-Йорку помітно подорожчала. За підсумками торгів 27 вересня 2011 р. ціни на нафтові ф'ючерси підвищилися в середньому на 4,2% і частково відіграли своє недавнє падіння. Так, за підсумками торгів напередодні офіційні ціни на нафтові ф'ючерси досягли максимальних значень за чотири торговельних дні, після того, як 23 вересня вони впали до найнижчих позначок за шість з половиною тижнів.