ua en ru

Ціни на нафтові ф'ючерси Brent і Light Sweet знижуються через технічні продажі

Ціни на нафтові ф'ючерси Brent і Light Sweet знижуються через їх технічні продажі. Станом на 15:30 ціни по операціях з нафтовими контрактами складали (дол. / бар.):

- IPE Brent Crude (травень) - 114,00 (-0,90) при діапазоні котирувань 113,07-117,29;
- Light, Sweet Crude Oil (квітень) - 100,75 (-0,67) при діапазоні котирувань 100,38-103,66.

Сьогодні вранці котирування Brent вперше за дев'ять сесій перевищили позначку 117 дол. / бар., а котирування Light Sweet - вперше за чотири сесії перевищили показник 103 дол./бар., після чого інтерес до покупок нафтових ф'ючерсів поступово пішов на спад, і учасники ринку почали потроху фіксувати прибуток. Відзначимо, за попередні два торгові дні (17 і 16 березня) ціни на нафтові ф'ючерси повністю відіграли своє падіння і досягли напередодні максимальних значень за тиждень. Так, за минулі дві торгові сесії ціна нафти Brent виросла на 6,40 дол., або на 6%, а ціна нафти WTI (Light Sweet) підвищилася на 4,24 дол., або на 4,4%, після того, як по підсумками торгів 15 березня ціни на нафту впали більш ніж на 4%, ціни, знизившись глибше свого двотижневого мінімуму, повідомляє РБК.

У той же час ціни на нафтові ф'ючерси з початку дня поки істотно не змінилися і залишаються достатньо високі. Підтримку ринку продовжують надавати долар, що дешевшає, а також обстановка в Лівії.

Не виключено, що у військовий конфлікт у Лівії незабаром можуть бути залучені нові учасники. Щоб виключити можливість застосування бойової авіації проти повстанців рішенням Ради Безпеки ООН повітряний простір Лівії напередодні було оголошено забороненою для польотів військових літаків зоною. За оцінками міжнародних експертів, справжня резолюція дає право на проведення військово-повітряної операції проти Лівії коаліційними силами інших держав. Якщо це дійсно відбудеться, тоді поставки нафти з цієї країни поновляться нескоро.

Напруженість зберігається і на Близькому Сході, створюючи загрозу поставкам нафти з цього регіону. Як повідомила британська інформаційна служба ВВС, збройні сили Ємену сьогодні відкрили вогонь по антиурядовій демонстрації в столиці країни м. Сани. У результаті 30 демонстрантів загинули, ще кілька десятків отримали поранення.