ua en ru

Ціни на нафтові ф'ючерси Brent і Light Sweet ростуть через зниження курсової вартості долара США

Ціни на нафтові ф'ючерси Brent і Light Sweet сьогодні ростуть. Станом на 11:45 за Києвом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):
- IPE Brent Crude (вересень) - 109,13 (+0,18) при діапазоні котирувань 108,30-109,44;
- Light, Sweet Crude Oil (вересень) - 107,24 (+0,30) при діапазоні котирувань 106,01 - 107,69.

Нафта на біржах сьогодні дорожчає, що обумовлено помітним зниженням курсової вартості американського долара після виходу 2 серпня більш слабких, ніж очікувалося, даних щодо нових робочих місць у США за липень. За підсумками дня 2 серпня індекс долара для шести провідних світових валют (ICE dollar index spot) знизився більш ніж на 0,5% і встановилася нижче позначки 82 пункту. Сьогодні цей індикатор просів нижче 81,8 пункту, забезпечивши привабливі умови для покупок нафти та інших товарних активів, ціни на які встановлено у валюті США.

Зростання нафтових котирувань сьогодні також обумовлена технічними покупками нафтових ф'ючерсів після скорочення відкритих коротких позицій торговим днем раніше. Так, за підсумками торгів 2 серпня нафта на біржах вперше за три сесії подешевшала, в результаті чого ціни на нафтові ф'ючерси знизилися в середньому на 0,7%, забезпечивши сьогодні технічний плацдарм для невеликого відскоку.