ua en ru

Ціни на нафту WTI і Brent підвищуються з початку поточного дня на 0,21-0,78 дол

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent підвищуються з початку поточного дня на тлі оптимізму інвесторів навколо перспектив подолання політичної кризи в Греції, що може дозволити республіці схвалити нову програму допомоги з боку Міжнародного валютного фонду (МВФ), Європейського Центробанку (ЄЦБ) і Євросоюзу (ЄС), а також уникнути дефолту і виходу із зони євро і ЄС.
Раніше сьогодні Міністерство фінансів (Мінфін) Греції проінформувало Євросоюз (ЄС) про відмову влади країни від плану проведення референдуму з питання ухвалення нової міжнародної програми допомоги. Напередодні прем'єр-міністр Греції Георгіос Папандреу, який і виступив ініціатором проведення референдуму, піддався тиску опозиції і членів власної партії і заявив про готовність відмовитися від плебісциту. За даними грецьких ЗМІ, Папандреу відкликав свою ризиковану ініціативу після того, як опозиційна консервативна партія "Нова демократія" пообіцяла підтримати нову програму допомоги від партнерів Греції по єврозоні і МВФ.
Станом на 14:50 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):
- IPE Brent Crude (липень) - 111,61 (+0,78) при діапазоні котирувань 110,50-111,80;
- Light, Sweet Crude Oil (липень) - 94,28 (+0,21) при діапазоні котирувань 93,60-94,93.
Міністерство праці США повідомило, що рівень безробіття у провідній світовій економіці в жовтні 2011 р. в порівнянні з показником попереднього місяця знизився і склав 9,0% (аналітики чекали, що показник складе 9,1%). При цьому кількість робочих місць в несільськогосподарських галузях економіки країни в жовтні 2011 р. в порівнянні з попереднім місяцем виросла на 80 тис., що виявилося гіршим за прогнози аналітиків на рівні 95 тис. місць. Крім того, Мінпраці США переглянуло у більшу сторону дані щодо приросту робочих місць за вересень і серпень поточного року: за ці два місяці в економіці (не рахуючи аграрного сектору) додалися на 102 тис. більше робочих місць, ніж повідомлялося раніше.