ua en ru

Ціни на нафту на біржі в Токіо сьогодні змінилися незначно, показавши за підсумками дня різноспрямовану динаміку

Ціни на нафтові ф'ючерси Middle East Crude Oil на Tокійській товарній біржі (ТOCOM) сьогодні змінилися незначно, показавши за підсумками дня різноспрямовану динаміку. Зокрема офіційна ціна найбільш активного по операціях ф'ючерсу з розрахунками в червні за підсумками торгів 31 січня 2012 р. на TOCOM склала 51,660 тис. ієн за кілолітр (приблизно 107,53 дол./бар.), знизившись на 80 ієн, або на 0,2%.

При цьому ціна активного контракту встановилася в беквордації щодо ціни контракту Middle East Crude Oil на поточний календарний місяць, яка сьогодні склала 53,470 тис. ієн/кілолітр (приблизно 111,29 дол./бар.), підвищившись на 80 ієн, або на 0,2%.

Middle East Crude Oil - це умовна суміш з нафтових марок Dubai і Oman. Вона вважається ціновим еталоном для нафтового ринку регіону Близького Сходу. На TOCOM ф'ючерси Middle East Crude Oil торгуються з вересня 2001 р. Контракт є розрахунковим, тобто фізичне постачання нафти по ф'ючерсу не передбачене. Закриття позицій здійснюється після закінчення календарного місяця з розрахунком варіаційної маржі виходячи з середньої за місяць ціни нафтової суміші Middle East Crude Oil, яку визначить агентство Platts.