ua en ru

Ціни на світовому ринку нафтопродуктів в серпні будуть стабільними, - експерти

У першій половині серпня ціни на європейському ринку на дизельне паливо очікуються на рівні 910-930 дол./т, а бензин а-95 на рівні - 960-1000 дол./т. Поки тенденції до зростання цін на другу половину серпня не спостерігається. Про це повідомляє прес-служба ДП "Держзовнішінформ".

За даними відомства, на цінову ситуацію на внутрішньому ринку України буде впливати ресурсне наповнення ринку імпортними нафтопродуктами на тлі майбутньої зупинки на ремонт Мозирського НПЗ.

"У серпні світові ціни на нафту будуть триматися на рівні 105-110 доларів за барель. Підтримку їм надасть позитивна макроекономічна статистика зі США, ЄС, Китаю. У свою чергу тиск нададуть свіжі дані Американського інституту нафти АРІ, згідно з яким, за тиждень, що завершився 2 серпня комерційні запаси нафти скоротилися на 1,3 мільйона барелів, у той час як аналітики очікували більш значного скорочення. Варто також відзначити зростання запасів бензину і дизеля", - йдеться в повідомленні.

ДП "Держзовнішінформ" - інформаційно-аналітичний та експертний центр України у сфері зовнішньої торгівлі, створений Міністерством зовнішньоекономічних зв'язків і торгівлі України у 1996 році.