ua en ru

Ціни на каву Робуста через рекордний врожай можуть впасти на 8,5% - до 1,75 тис. дол./т

Ціни на каву Робуста через рекордний врожай у В'єтнамі і Бразилії, а також найбільший обсяг виробництва цього продукту за останні 16 років в Індонезії, можуть знизитися до 30 червня 2012 р. на 8,5% - до 1,75 тис. дол../т. Про це повідомляє Bloomberg, посилаючись на дані Macquarie Group.

У повідомленні йдеться, що показник стане найнижчим за період від жовтня 2010 р., оскільки рекордні обсяги врожаю збільшать пропозицію, а уповільнення зростання світової економіки знизить попит на продукт. Тим більше, що цього року ціни на продукт вже впали на 9%.
Посилаючись на прогноз Rabobank International, Bloomberg також повідомляє про те, що світове виробництво кави в 2011-2012 ринковому році може піднятися четвертий рік поспіль на 2,3% - 55,98 млн мішків або 3,36 млн т.
У повідомленні Bloomberg нагадують, що вперше за 7 останніх років продажі кави впали в 2009 р, коли у світі почалася фінансова криза.
Нагадаємо, що кавовий сорт Робуста є одним з найпопулярніших сортів кави в світі, його використовують для приготування еспресо, а також розчинної кави.