ua en ru

Ціни на Brent опустилися нижче 91 дол. за барель

Ціни на нафту Brent опустилися нижче 91 дол. за барель через прогнози слабкого зростання світової економіки та підвищення запасів нафти в США

Ціни на нафту Brent опустилися нижче 91 дол. за барель через прогнози слабкого зростання світової економіки та підвищення запасів нафти в США, передає Reuters.

До 8:40 за московським часом ф'ючерси на Brent подешевшали на 1,07 дол. до 91,04 дол. за барель, раніше впавши до 90,76 дол., а ф'ючерси на WTI - на 0,99 дол. до 87,86 дол. за барель. Ціни на Brent стабільно знижуються з середини червня, коли вони досягли дев'ятимісячного максимуму 115,71 дол. за барель.

Міжнародний валютний фонд у вівторок втретє в цьому році знизив прогноз зростання світової економіки з урахуванням слабких показників найбільших країн єврозони, Японії і таких великих країн, як Бразилія.

"Трейдери стурбовані зростанням світової економіки і надлишком пропозиції нафти. Ринок відзначає підвищену пропозицію при слабкому попиті", - сказав аналітик OptionsXpress в Сіднеї Бен Ле Брюн.

Запаси нафти в США виросли на 5,1 млн барелів минулого тижня, за даними Американського інституту нафти, при прогнозі підвищення на 1,5 млн. Офіційні дані про запаси Управління енергетичної інформації будуть опубліковані в середу ввечері.

Нагадаємо, вчора, 7 жовтня, нафта Brent подешевшала на 0,13 дол. до 92,66 за барель, WTI - на 0,11 дол. до 90,23.