ua en ru

Ціни на газ заморозили на літо: кого це торкнеться

Ціни на газ заморозили на літо: кого це торкнеться Фото: "Нафтогаз" протягом літа поставлятиме газ для виробників гарячої води за ціною  7 420 гривень (Віталій Носач, РБК-Україна)

Кабінет міністрів затвердив Положення про покладення спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу. "Нафтогаз" продаватиме газ виробникам гарячої води за ціною 7 420 гривень за тисячу кубометрів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на постанову уряду від 31 травня 2022 р. № 637.

"З 1 червня 2022 р. по 31 липня 2022 р. (включно) ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг" реалізує природний газ виробникам теплової енергії, у тому числі для об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельних (житлових) кооперативів, управителів багатоквартирних будинків в обсягах, необхідних для надання послуг з гарячого водопостачання, за ціною 7 420 гривень з урахуванням податку на додану вартість за 1 тис. куб. метрів газу", - йдеться в повідомленні.

Також до ціни додається тариф на послуги з транспортування природного газу та коефіцієнт, який застосовується у разі замовлення потужності на добу наперед.