ua en ru

Ціни на газ в цьому році не підвищаться, - Розенко

Ціни на газ в цьому році не підвищаться, - Розенко Фото: Павло Розенко (РБК-Україна)

Розенко розповів про нововведення в системі субсидування

Віце-прем'єр міністр України Павло Розенко заявив, що ціни на газ не підвищаться. Про це віце-прем'єр заявив в ефірі "5 каналу".

"У цьому році ціни на газ не підвищаться, так що немає підстав для підвищення цін на житлово-комунальні послуги. Дуже важливо, щоб місцеві органи влади не допускали необґрунтовані підвищення цін на ці послуги", - сказав Розенко.

Крім того, віце-прем'єр міністр України розповів про нововведення в системі субсидування.

"Жодних революцій у системі нарахування та призначення субсидій не відбудеться. Ми оптимізуємо систему і робимо її простішою для людей. Я б не говорив про новий порядок. Ми ввели можливості для подачі заяв на субсидії в електронному вигляді, наприклад. Як і в минулому році, на початку жовтня йде призначення субсидій на новий літній термін", - сказав Розенко.

Він додав, що перепризначення субсидій тим людям, які є в системі, відбувається автоматично, їм не треба стояти в черзі. Все управління соцзахисту мають зробити автоматичним. Крім того, будь-які зміни у фінансовому стані сім'ї теж відстежується в автоматичному режимі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, що ціна на газ для населення буде знижена.