ua en ru

Ціну приватизації ОПЗ навмисне збивають на догоду олігархам і Кремлю, - Бурбак

Ціну приватизації ОПЗ навмисне збивають на догоду олігархам і Кремлю, - Бурбак

Зниження стартової ціни приватизації Одеського припортового заводу є результатом підривної кампанії проти цього держпідприємства в інтересах олігархів і Росії. Про це заявив Голова фракції “Народний фронт” у Верховній Раді Максим Бурбак коментуючи заяву Голови Фонду держмайна Ігоря Білоуса щодо ціни ОПЗ.

"Фонд держмайна знижує стартову ціну конкурсу, бо її цілеспрямовано збивали крайніми місяцями. Збивали на догоду олігархам і мафіозникам, - які не хочуть, чи не можуть, виграти відкритий приватизаційний конкурс у потужних західних компаній", - сказав Бурбак.


"Навколо суперпривабливого держпідприємства штучно організували кримінальне провадження й скандал. Призначений на 26 липня конкурс з приватизації заводу був зірваний: не надійшло жодної заявки від інвесторів. Навіть якщо знайдуться бажаючі інвестори на наступний приватизаційний конкурс, ціну вже “збито” - держбюджет воюючої країни недоотримає сотні мільйонів доларів. З усього цього дуже користає Росія. Агресору в цій підривній кампанії вигідне все: і ненадходження доходів від приватизації до держбюджету України, і дискредитація нашої держави в очах інвесторів та громадськості, і розчищання повторного конкурсу для покупців із прихованими московськими зв’язками”, - зазначив голова фракції "Народний фронт".

На його думку, "елементами кампанії з дискредитації Одеського припортового заводу були дії Національного антикорупційного бюро, голови Одеської облдержадміністрації Міхеїла Саакашвілі та популістів у Верховній Раді".

"Збивання ціни ОПЗ й зрив приватизаційного конкурсу - це прямий наслідок дій НАБУ й одеського губернатора Саакашвілі. Я маю підстави підозрювати, що НАБУ діє проти припортового заводу в інтересах тіньових ділків і Саакашвілі. Першим заступником голови Бюро Ситника є Гізо Угулава – давній соратник Саакашвілі. Тут явний конфлікт інтересів. Слідчий суддя у справі ОПЗ Макуха сам “на гачку” в НАБУ. Якби вони займалися Льовочкіним і Єфремовим стільки, скільки припортовим… Сам Саакашвілі виливає на менеджмент заводу чи не більше бруду, ніж на всіх колишніх регіоналів", - підкреслив Максим Бурбак.

"ОПЗ, нагадаю, є крупним працедавцем Одещини, унікальним підприємством, яке торік вперше за 4 роки вийшло на прибутковість. До атак на завод ще й долучилися агресивні популісти в Раді. Всі ці сили, на жаль, фактично грають на руку ворогу”, - наголосив Бурбак.