ua en ru

Центробанк РФ припинив діяльність 10 українських банків у Криму

Центральний банк Росії прийняв рішення про припинення з 2 червня 2014 р. діяльності на території Криму і Севастополя 10 українських банків.

Центральний банк Росії прийняв рішення про припинення з 2 червня 2014 р. діяльності на території Криму і Севастополя 10 українських банків. Про це йдеться в повідомленні Центробанку РФ.

Як повідомляється, робота фінустанов припинено в зв'язку з невиконанням зобов'язань перед кредиторами (вкладниками). Серед них - банк "Південний" (Одеса), "Укргазбанк" (Київ), "Хрещатик" (Київ), "Український інноваційний банк" (Київ), "Державний експортно-імпортний банк України", Фінбанк (Одеса), "Південкомбанк" (Донецьк), "Єврогазбанк" (Київ), "Піреус Банк МКБ" (Київ), "Брокбізнесбанк" (Київ).

Як йдеться в повідомленні, прийняття російським Центробанком рішення про припинення діяльності на території Криму і Севастополя структурних підрозділів вищевказаних установ є підставою для придбання автономної некомерційної організацією "Фонд захисту вкладників" прав (вимог) по внесках і здійснення компенсаційних виплат.