ua en ru

У центрі Києва стався конфлікт за участю журналістів одного з телеканалів

У центрі Києва стався конфлікт за участю журналістів одного з телеканалів Фото: у Києві стався конфлікт з участю журналістів (menr.gov.ua)

Інцидент стався під час ходи в пам'ять про Героїв Небесної сотні

У центрі Києва стався конфлікт за участю знімальної групи "5 каналу", поліція відкрила справу за перешкоджання діяльності журналістів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби поліції Києва.

Повідомляється, що з заявою про перешкоджання законній діяльності до поліції звернулася журналіст телеканалу.

"НП сталася на вулиці Інститутській. Після прямого включення до знімальної групи підійшли невідомі і почали перешкоджати професійній діяльності: смикати за одяг і техніку, при цьому на їхню адресу також лунали погрози", - йдеться в повідомленні.

У поліції додали, що за даним фактом відкрито кримінальну справу за перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

За даними "5 каналу", відразу після включення з ходу в пам'ять про Героїв Небесної сотні знімальній групі стали погрожувати, мотивуючи це тим, що журналісти працюють на "5 каналі", власником якого є президент України Петро Порошенко.

Нагадаємо, раніше в Національній спілці журналістів України (НСЖУ) констатували відсутність прецедентів покарання за напади на журналістів під час Майдану.