ua en ru

Ціна проїзду у міському транспорті Києва зросте, - КМДА

Ціна проїзду у міському транспорті Києва зросте, - КМДА Фото: Дмитро Давтян (kyivcity.gov.ua)

Ціна проїзду у міському транспорті Києва складатиме 8 гривень за разову поїздку

Вартість проїзду у міському транспорті Києва зросте і складатиме від 6,3 гривень – за умови користування проїзним квитком або безконтактною карткою, та 8 гривень – за разову поїздку. Про це під час брифінгу повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації КМДА Дмитро Давтян, передає прес-служба відомства.

"Із 14 липня встановлюється новий тариф на проїзд у міському транспорті столиці. Пасажири, котрі користуються проїзними квитками на місяць та безконтактними картками, при їх поповненні сплачуватимуть за одну поїздку від 6,3 гривень. Тобто міська адміністрація встановлює максимально низьку вартість проїзду саме для киян, які користуються транспортом постійно, а 8 гривень сплачуватимуть пасажири, що користуються міським громадським транспортом інколи або гості столиці", - сказав він.

За словами Давтяна, останнє підвищення тарифів до економічно обґрунтованого рівня відбулось у лютому 2015 року, а у 2017 році відбулось коригування окремих його складових.

"Із 2015 року в країні зросли тарифи на електроенергію – у 5,4 рази, вартість дизельного палива – у 1,5 рази, вартість шин – у 1,5 рази, індекс споживчих цін за вказаний період (2015-2017 рік) становить 183%", – підкреслив Давтян.

Він наголосив: наразі економічно обґрунтований тариф на перевезення одного пасажира, що враховує всі видатки, становить у метро – 8,27 грн, у наземному транспорті – 8,77 грн.

"Тобто нинішнє зростання є компромісним, і воно менше від необхідного", – зазначив заступник голови КМДА.

Давтян додав, що принциповою умовою міського голови Віталія Кличка було збереження всіх пільг на проїзд громадським транспортом: для пенсіонерів, ветеранів АТО, чорнобильців та інших пільгових категорій населення проїзд залишиться безкоштовним.

"Це складне рішення. І ми вимушені були його ухвалити, аби уникнути загрози транспортного колапсу в столиці", – підсумував він.

Нагадаємо, раніше у КМДА заявили, що для підвищення вартості проїзду у столиці існує низка об’єктивних причин, тому міська влада вивчає таку можливість, а фахівці завершують необхідні розрахунки.