ua en ru

Ціна нафтової суміші BFOE сьогодні вперше за півтора тижні встановилася нижче за рівень 79 дол./бар

Середня за 21 торговий день довідкова ціна північноморської нафтової суміші BFOE (Brent, Forties, Oseberg, Ekofisk), виражена через біржовий індикатор IPE Brent Index, сьогодні вперше за півтора тижні встановилася нижче за рівень 79 дол./бар., передає РБК. Ціна нафтової суміші BFOE сьогодні знизилася на 1 дол. 31 цент, або на 1,6%, і склала 78,21 дол./бар. - найнижчий показник після 2 серпня.
Відзначимо, біржовий індикатор IPE Brent Index розраховується на ICE Futures Europe щодня до середини торгів, а його цінове значення, що встановилось наступного дня після завершення контрактного періоду для ф'ючерсу IPE Brent Crude відповідного місяця постачання, визначає остаточну ціну розрахунку при виконанні угод по цьому інструменту.
Нафтова суміш BFOE є базовим сортом для визначення цін spot на нафтові марки, представлені на ринках Європи і Середземномор'я, з урахуванням їх якісних відмінностей і географічного положення пунктів відвантаження. У тому числі на основі ціни нафтової суміші BFOE визначається ціна spot російської експортної нафти марки Urals, а також встановлюється ціна нафтового ф'ючерсу Urals на біржі РТС.