ua en ru

Ціна нафтової суміші BFOE сьогодні досягла значення 90,95 дол./бар

Середня за 21 торговий день індикативна ціна північноморської умовної нафтової суміші BFOE (Brent, Forties, Oseberg, Ekofisk) сьогодні досягла значення 90,95 дол./бар., підвищившись щодо попереднього торгового дня (10 грудня 2010 р.) на 10 центів. Ціна нафтової суміші BFOE сьогодні третій торговельний день поспіль залишається нижчою за позначку 91 дол./бар., змінившись за день трохи, якщо врахувати, що 9 грудня ц.р. вона опустилася до найнижчого свого значення після 3 грудня ц.р. - 90,92 дол./бар., передає РБК.
Відзначимо, ціна нафтової суміші BFOE визначається через біржовий індикатор IPE Brent Index, який розраховується на ICE Futures Europe щодня до середини торговельної сесії. Цінове значення даного індикатора, що встановилось наступного дня після завершення контрактного періоду для ф'ючерсу IPE Brent Crude відповідного місяця постачання, визначає остаточну ціну розрахунку при виконанні угод по цьому інструменту.
Нафтова суміш BFOE є базовим сортом для визначення цін spot на нафтові марки, представлені на ринках Європи і Середземномор'я, з урахуванням їх якісних відмінностей і географічного положення пунктів відвантаження. У тому числі на основі ціни нафтової суміші BFOE визначається ціна spot російської експортної нафти марки Urals, а також встановлюється остаточна ціна нафтового ф'ючерсу Urals на біржі РТС.