ua en ru

Ціна нафти WTI упала з початку дня більш ніж на 1,5 дол./бар

Ціна нафти WTI упала з початку дня більш ніж на 1,5 дол./бар., передає РБК. Тим часом ціна нафти Brent подешевшала з початку дня менш істотно, знизившись максимум на 1,12 дол.
За станом на 13:25 за київським часом ціни по операціях з нафтовими контрактами складали (дол./бар.):
- Light, Sweet Crude Oil (жовтень) - 73,02 (-1,58) при діапазоні котирувань 72,91-74,49;
- IPE Brent Crude (жовтень) - 75,84 (-1,03) при діапазоні котирувань 75,75-77,09.
Негативна динаміка в цінах з операцій з нафтовими ф'ючерсами викликана продовженням фіксації прибутку, що почалася 3 вересня ц.р. після попередніх двох сесій безперервного зростання. Ліквідації довгих позицій по нафтових ф'ючерсах сьогодні також додатково сприяє ще і ситуація на міжнародному валютному ринку FOREX, де долар з початку дня помітно зміцнив свої позиції і підріс проти євро і британського фунта.
Ціна нафти WTI знизилася з початку дня більш істотно, ніж ціна нафти Brent. Така ситуація, на думку експертів, відображає думку учасників ринку про те, що в даний час фундаментальні показники ринку енергоносіїв в Європі дещо краще, ніж у США.
Напередодні у США офіційно завершилася активна фаза автомобільного сезону, і учасники ринку очікують поступового зниження попиту на бензини та автомобільне дизельне паливо. Як тільки роздрібні ціни на автомобільне паливо підуть вниз, то слідом за ними почнуть знижуватися і ціни на сиру нафту, комерційні запаси якої в США до кінця серпня досягли максимального рівня за два місяці - 367,1 млн бар., що на 5,3% вище її минулорічних запасів.
З закінченням у США активної фази автомобільного сезону на американських НПЗ почнуться сезонні регламентні роботи, які завершаться тільки до початку опалювального сезону. З цієї причини переробка нафти в країні може істотно знизитися, через що запаси сирої нафти можуть зрости більш істотно. В даний час комерційні запаси сирої нафти в США, виражені в днях споживання, відповідають 24,1 дні, тоді як в аналогічний період попереднього року цей показник був трохи нижче і становив 23,6 дня.