ua en ru

Ціна нафти WTI просіла до майже тритижневого мінімуму, ціна Brent трохи підросла

Нафта на біржах в Нью-Йорку і в Лондоні за підсумками торгів 29 липня 2013 р. показала різноспрямовану цінову динаміку. Так, напередодні офіційна ціна нафти WTI (Light Sweet) просіла до майже тритижневого мінімуму, а ціна нафти Brent трохи підросла, частково відігравши своє зниження за попередній торговий день.

Результати біржових торгів для нафтових контрактів першої позиції 29 липня 2013 р. склали:
- офіційна ціна ф'ючерсу IPE Brent Crude (вересень) на електронній товарній біржі InterContinental Exchange Futures Europe (ІСЕ Futures Europe) в Лондоні підвищилася на 28 центів і встановилася на позначці 107,45 дол./бар. при діапазоні котирувань 106,60-107,89 дол./бар.;
- офіційна ціна ф'ючерсу Light, Sweet Crude Oil (вересень) на терміновій товарній біржі New York Mercantile Exchange (NYMEX) в Нью-Йорку знизилася на 15 центів і встановилася на позначці 104,55 дол./бар. (найнижчий показник з 9 липня) при діапазоні котирувань 103,87-105,37 дол./бар.

Нафта Brent напередодні трохи подорожчало через його технічних покупок після того, як за підсумками торгів 26 липня її офіційна ціна впала до свого тритижневого мінімуму, забезпечивши привабливі умови для відкриття довгих позицій. Покупки нафти Brent були додатково обумовлені зниженням курсової вартості американського долара, а також побоюваннями порушення постачань нафти з Близького Сходу через нестабільність в Єгипті.

Тим часом ціна нафти WTI напередодні знизилася через поглиблення технічної корекції. При цьому ліквідації довгих позицій по нафті WTI додатково сприяли побоювання ослаблення глобального попиту на енергоносії. Так, 31 липня будуть опубліковані остаточні дані за липень ділової активності в Китаї, а також попередні дані по ВВП США за II квартал 2013р. При цьому аналітики прогнозують, що очікувані показники будуть слабшими, ніж вони були місяцем раніше.

Разом з тим, 30 липня розпочинається дводенне засідання Федеральної резервної системи (ФРС) США. Можливо, що на цей раз керівництво ФРС позначить більш конкретні терміни початку згортання програми монетарного стимулювання американської економіки.