ua en ru

Ціна нафти WTI опустилася нижче психологічного рівня 90 дол./бар

Нафта на біржах у Нью-Йорку і в Лондоні за підсумками торгів 20 січня 2011 р. істотно подешевшала, а ціни на нафтові ф'ючерси знизилися за день в середньому на 1,9%. При цьому ціна нафти WTI (Light Sweet) опустилася до свого двотижневого мінімуму, встановившись нижче психологічного рівня 90 дол./бар. У той же час ціна нафти Brent вперше за вісім торгових днів встановилася нижче за позначку 97 дол./бар., повідомляє РБК.

Результати торгів на біржах для нафтових контрактів першої позиції 20 січня склали:

- У Нью-Йорку на терміновій товарній біржі New York Mercantile Exchange (NYMEX) офіційна ціна ф'ючерсу Light, Sweet Crude Oil (лютий) знизилася на 2 дол (-2,2%) і встановилася на позначці 88,86 дол./бар . (Найнижчий показник після 7 січня 2011 р.) При діапазоні цін по операціях за сесію 88,00-90,86 дол./бар.;

- У Лондоні на електронній товарної біржі InterContinental Exchange Futures Europe (IСE Futures Europe) офіційна ціна ф'ючерсу IPE Brent Crude (березень) втратила за день 1 дол 58 центів (-1,6%) і встановилася на позначці 96,58 дол./бар. (найнижчий показник після 10 січня 2011 р.) при діапазоні цін по операціях за сесію 95,43-98,14 дол./бар.

Зниження цін на нафтові ф'ючерси було викликане несподіваним збільшенням у США комерційних запасів сирої нафти, який став першим за останні сім звітних тижнів. Так, за офіційною інформацією Міністерства енергетики США, комерційні запаси сирої нафти в країні за підсумками звітного тижня, що завершився 14 января 2011 р., збільшилися на 2,6 млн бар., В той час як галузеві експерти прогнозували їх зниження на 2,0-2,2 млн бар. Тижневе збільшення нафтових запасів було обумовлено збільшенням імпорту нафти в США, у той час як її переробка трохи скоротилася.