ua en ru

Ціна нафти Middle East Crude на Токійській товарній біржі сьогодні підвищилася в середньому на 0,5%

Ціна нафти Middle East Crude на Токійській товарній біржі (ТОСОМ) сьогодні підвищилася в середньому на 0,5%. За підсумками торгів 9 вересня 2013 р. офіційна ціна найбільш активного ф'ючерсу на нафту Middle East Crude Oil з поставкою в лютому склала 66,050 тис. ієн за кілолітр (приблизно 105,95 дол./бар.), додавши за день 270 ієн (+0,4%).

Ціна активного ф'ючерсу Middle East Crude Oil встановилася в беквордації щодо ціни свого спотового контракту. Так, офіційна ціна ф'ючерсу Middle East Crude Oil на поточний календарний місяць сьогодні склала 69,530 тис. ієн/кілолітр (приблизно 111,53 дол./бар.), підвищившись за день на 390 ієн (+0,6%).

Middle East Crude - це умовна нафтова суміш марок Dubai і Oman, яка вважається ціновим еталоном для регіону Близького Сходу. На біржі TOCOM ф'ючерси Middle East Crude Oil торгуються з вересня 2001 р. Контракт є розрахунковим. Фізична поставка нафти по ф'ючерсу не передбачена, а закриття позицій здійснюється з розрахунком варіаційної маржі по закінченні календарного місяця.