ua en ru

Ціна нафти Brent впала з початку дня на 0,6%, нафта WTI подешевшала на 0,4%

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent сьогодні знижуються. Ціна нафти Brent знизилася з початку дня на 0,6%, а нафта WTI (Light Sweet) подешевшала на 0,4%.

Станом на 14:15 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол/бар.):

- IPE Brent Crude (вересень) - 108,31 (-0,63) при діапазоні котирувань 107,90-109,09;
- Light, Sweet Crude Oil (вересень) - 91,04 (-0,36) при діапазоні котирувань 90,64-91,47.

Нафта на біржах сьогодні дешевшає через технічну корекцію, після різкого підвищення цін на нафтові ф'ючерси торговим днем ​​раніше. Так, за підсумками торгів 3 серпня нафта на біржах в Нью-Йорку і в Лондоні істотно подорожчала, а ціни на нафту виросли в середньому на 4% і досягли максимуму приблизно за два з половиною місяці, через що інтерес до покупок сьогодні зменшився.

До продажу нафтових ф'ючерсів сьогодні також располагає обстановка на міжнародному валютному ринку FOREX. Долар з початку дня трохи підріс проти євро, частково відігравши своє падіння за попередній торговий день. Індекс долара для шести провідних світових валют зараз перевищує значення 82,5 пункту після того, як 3 серпня цей індикатор вперше за місяць "звалився" нижче позначки 82,4 пункту.

Нагадаємо, за підсумками торгів 3 серпня 2012 р. нафту на біржах подорожчала через зміцнилися очікувань збільшення попиту на енергоносії, чому сприяла сильна макроекономічна статистика про стан справ на ринку праці в США. У тому числі ціна нафти Brent підвищилася майже на 3% і встановилася вище 108 дол/бар., а ціна нафти WTI (Light Sweet) підскочила за день майже на 5% і встановилася вище 91 дол/бар. (3 серпня), забезпечивши сьогодні привабливі умови для спекулятивних продажів.