ua en ru

Ціна нафти BFOE опустилася нижче за позначку 110 дол. за бар

Ціна умовної північноморської нафтової суміші BFOE (Brent, Forties, Oseberg, Ekofisk) опустилася нижче за позначку 110 дол. і на звітну дату 21 квітня 2014 р. офіційно склала 109,57 дол.

Ціна умовної північноморської нафтової суміші BFOE (Brent, Forties, Oseberg, Ekofisk) опустилася нижче за позначку 110 дол. і на звітну дату 21 квітня 2014 р. офіційно склала 109,57 дол. за бар. Нафта BFOE сьогодні подешевшала на 0,45 дол. (-0,4%), після того як на звітну дату 17 квітня 2014 р. Її ціна досягла максимального значення майже за сім тижнів - 110,02 дол. за бар., випливає з матеріалів біржі ICE Futures Europe.

На біржі ICE Futures Europe в Лондоні ціна нафти BFOE представлена індикатор IPE Brent Index, значення якого, стале наступного дня після завершення контрактного періоду для ф'ючерсу IPE Brent Crude відповідного місяця постачання, визначає остаточну ціну закриття (виконання) угод по цьому інструменту.

Нафтова суміш BFOE - це кошик основних нафтових марок, що видобуваються на шельфі Північного моря. Нафта BFOE вважається базовим сортом для визначення цін на нафту на ринках Європи і Середземномор'я. У тому числі від ціни BFOE розраховується ринкова вартість російської експортної нафти марки Urals, а щодо значення IPE Brent Index встановлюються остаточні ціни виконання угод з нафтовими ф'ючерсами Brent і Urals на біржі ММВБ-РТС.