ua en ru

ЦБ Китаю наказав банкам країни припинити вести справи з Північною Кореєю, - Reuters

ЦБ Китаю наказав банкам країни припинити вести справи з Північною Кореєю, - Reuters Фото: Кім Чен Ин (KCNA)

Китайські банки піддалися ретельній перевірці зв'язків з КНДР

Центральний банк Китайської народної республіки (КНР) наказав банкам країни припинити вести справи з Північною Кореєю (КНДР). Про це повідомляє Reuters, посилаючись на 4 джерела видання.

"Центральний банк Китаю заявив банкам про суворе дотримання санкцій Організації об'єднаних націй (ООН) проти КНДР", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, китайські банки піддалися ретельній перевірці за їхню роль в якості каналу для коштів, що спрямовуються в КНДР.

За словами джерел, банкам заборонили надавати фінансові послуги новим північнокорейським клієнтам. Крім того, банки повинні були припинити кредитування з існуючими клієнтами після посилення санкцій проти Пхеньяна з боку ООН.

Так, кредиторам було запропоновано в повній мірі реалізувати санкції ООН проти КНДР, а також їх попередили про економічні втрати і репутаційних ризиків, якщо вони цього не зроблять.

Документ Центробанку закликав банки заявляти всім клієнтам з КНДР, що "банк виконує міжнародні зобов'язання і застосовує санкції ООН проти КНДР. Таким чином, ми відмовляємося обробляти будь-які індивідуальні позики, пов'язані з Північною Кореєю".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ КНДР Лі ен Хо назвав загрозу президента США Дональда Трампа, в разі необхідності, знищити Північну Корею "гавкотом собаки".