ua en ru

Труханов пропонує створити єдиний архівно-науковий комплекс

Труханов пропонує створити єдиний архівно-науковий комплекс Фото: Геннадій Труханов (facebook.com/gennadiytruhanov)

Труханов вивчає можливість об'єднання міського та державного архівів

Мер Одеси Геннадій Труханов вивчає можливість об'єднання міського та державного архівів. Про це повідомили в прес-службі міськради, передають місцеві ЗМІ.

Так, 6 квітня мер побував у головному приміщенні Державного архіву Одеської області на вулиці Жуковського, де провів робочу нараду і обговорив практичну сторону питання.

"Будинок на вул. Жуковського знаходиться в аварійному стані. Протягом майже 30 років питання забезпечення архіву новим приміщенням ставилося і розглядалось на різних рівнях, але станом на 2018 рік залишається невирішеним. На сьогоднішній день співробітники не можуть забезпечити повноцінне зберігання документів в потрібних умовах, що може спричинити за собою втрату унікальних архівів", – розповіла в.о. директора Державного архіву Лілія Білоусова.

Тепер мерія підняла питання про необхідність об'єднання зусиль всіх рівнів влади – міста, області, держави – для будівництва окремого архівного комплексу для організації сучасного архівно-наукового простору.

Труханов зазначив, що міська влада готова після погодження з працівниками архіву в найкоротші терміни відвести земельну ділянку необхідної площі і призначення. Це має бути територія в межах міста зі зручним під'їздом пасажирського транспорту. Після цього – розробка проектно-кошторисної документації і безпосередньо будівництво.

"Одеса – мільйонне місто з колосальною історією. Сьогодні мені, в буквальному сенсі слова, вдалося до неї доторкнутися. Ми зобов'язані зберегти увесь наявний фонд для наступних поколінь. Об'єднання архівів і створення сучасного архівно-наукового комплексу – сьогодні це необхідність для Одеси", – підкреслив мер.