ua en ru

Труханов пообіцяв зберегти Зелений театр як найважливіший культурний майданчик Одеси

Труханов пообіцяв зберегти Зелений театр як найважливіший культурний майданчик Одеси Фото: Геннадій Труханов (omr.gov.ua)

Труханов відповів на петицію одеситів

Мер Одеси Геннадій Труханов особисто гарантує збереження Зеленого театру в Одесі в якості знакового для міста культурного майданчика, який не буде забудований будь-якими будівлями. Про це йдеться у відповіді мера Геннадія Труханова на відповідну петицію одеситів, повідомляє "Південний кур'єр".

Як наголошується, петиція була розміщена на порталі "Соціально активний громадянин" після поширення інформації про можливу забудову даної території у парку Шевченка висотними будівлями. Петиція стала єдиною за весь час порталу, яка набрала необхідні 1000 голосів для її вступу в силу і публічної відповіді на неї міського голови.

За словами Труханова, позиція міської влади однозначна: "Зеленому театру - бути!".

"Позиція міської влади щодо подальшого розвитку (долі) території, на якій розташований Зелений театр, однозначна: про забудову земельної ділянки капітальними будівлями не може бути й мови. Там може розташовуватися концертний майданчик, арт-простір, театр, але ніяк не висотка, торгово-офісний центр або щось подібне. Наше основне завдання сьогодні - зафіксувати цю позицію в правовому полі", - підкреслив мер Одеси.

Також Труханов подякував людям, що відновили роботу Зеленого театру, і зазначив, що з новою командою він буде працювати набагато цікавіше.

"Користуючись нагодою, я хочу подякувати команді волонтерів, що вдихнули друге життя в Зелений театр, за неоціненний внесок у розвиток культурного життя Одеси. Щиро сподіваюся, що в новому сезоні Зелений театр стане ще більш успішним проектом, збереже свого глядача і завоює серця нових", - сказав він.

Щоб гарантувати статус Зеленого театру саме як культурно-концертного майданчика в історичному центрі міста, за словами мера, вже запущений механізм його роботи саме в такому вигляді з новою командою і орендарями.

"Завдання міської влади — зафіксувати цю позицію в правовому полі. Разом з новими орендарями території, на якій розташований Зелений театр, необхідно виробити механізм, який дозволить в подальшому розвивати і використовувати цю територію як місце відпочинку, культурного дозвілля та отримання знань. Відповідні доручення були дані мною профільним міським департаментам", - підкреслив він.

Зелений театр - одне з улюблених місць відпочинку тисяч одеситів і гостей міста. З початку 1990-х він перебував у повній розрусі, а в 2014 році його діяльність була відновлена.