ua en ru

Труханов назвав історичними рішення про зонування Одеси та повернення аеропорту

Труханов назвав історичними рішення про зонування Одеси та повернення аеропорту Фото: Геннадій Труханов

Прийнятий в ході позачергової сесії Одеської міської ради 19 жовтня план зонування території Одеси та повернення аеропорту у комунальну власність міста є історичними рішеннями. Про це заявив міський голова Одеси Геннадій Труханов, передають українські ЗМІ.

Як повідомляється, в Одесі відбулася позачергова сесія, до порядку денного якої увійшли стратегічні для розвитку міста питання. Так, після тривалих консультацій, зустрічей з громадськістю був прийнятий доопрацьований План зонування території Одеси. Депутати підтримали прийняття документа, який поставить остаточну крапку в хаотичній забудові одеських земель.

"Це питання не перший рік розбурхувало одеситів. Сьогодні ми прийняли, без перебільшення, один з найбільш очікуваних документів. Дякую громадських діячів та всіх, хто працював над цим проектом, за виконану роботу та активну позицію", - прокоментував ухвалення рішення Геннадій Труханов.

Доленосним, як передають ЗМІ, є рішення по одеському аеропорту: депутати підтримали вихід Одеської міськради із ТОВ "Міжнародний аеропорт Одеса" та повернення у комунальну власність вкладу міста в статутний капітал цієї компанії.

"Одеському аеропорту необхідні новий термінал та злітно-посадкова смуга. Інвестор сьогодні не виконав своїх зобов'язань. У зв'язку з цим, ми повертаємо майно в комунальну власність для продовження будівництва", - повідомив Геннадій Труханов.

Як повідомляють ЗМІ, таким чином, з сьогоднішнього дня місто відновлює свій контроль над діючим пасажирським терміналом і службами аеропорту. Також, згідно з рішенням, одеська громада отримує 25% нового терміналу, будівництво якого має бути завершено вже у цьому році.