ua en ru

Труба розповів, коли ДБР може почати розслідування

Труба розповів, коли ДБР може почати розслідування Фото: Роман Труба (УНІАН)

Для швидкого старту роботи ДБР необхідно удосконалити процедуру відбору кадрів

Держбюро розслідувань може почати розслідування у другій половині 2018 року. Про це заявив глава відомства Роман Труба в інтерв'ю журналу "Корреспондент".

"Головне очікування суспільства - початок розслідувань не просто сьогодні, а ще вчора. Сьогодні перед нами ряд завдань. Це й законодавче вирішення тих чи інших питань, пов'язаних із запуском роботи Державного бюро розслідувань, це і питання матеріально-технічного забезпечення. Тому на формування піде певний час. Думаю, що заявити про початок розслідувань у другій половині 2018 року буде правильно", - заявив він.

Крім того, Труба зазначив, що для швидкого старту роботи ДБР необхідно удосконалити процедуру добору кадрів.

"Ми проаналізували законодавчу базу і ініціюємо внесення змін у законодавство, а саме: в закон про Державне бюро розслідувань, закон про оперативно-розшукової діяльності та в Кримінальний процесуальний кодекс. Наприклад, удосконалення процедури відбору кадрів для швидкого старту роботи ДБР", - заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глава Державного бюро розслідувань Роман Труба має намір звернутися до Верховної Ради України (ВРУ) з проханням внести ряд змін в законодавство, яке стосується роботи ДБР.