ua en ru

Від тропічного шторму "Нейт" уже загинуло 28 людей у Центральній Америці

Від тропічного шторму "Нейт" уже загинуло 28 людей у Центральній Америці Фото: шторм (pixabay.com/tpsdave)

Ураган "Нейт" наближається до США

Тропічний шторм "Нейт" уже забрав життя щонайменше 28 людей у Центральній Америці. Він набрав сили урагану та наближається до території Сполучених Штатів Америки, передає DW.

Зазначено, що 7 жовтня 2017 року аналітики Національного центру протидії ураганам (NHC) США надали буревію статус урагану найслабшої - 1-ої категорії, швидкість вітру сягає максимум 130 кілометрів на годину.

Нині епіцентр буревію перебуває у водах між Мексикою та Кубою. Очікується, що він досягне узбережжя США ввечері суботи або зранку 8 жовтня.

На тлі повідомлень про наближення стихії влада американського штату Луїзіана видала розпорядження, котре забороняє громадянам залишати свої домівки після 18:00 ввечері 7 жовтня. Так само у самому штаті, особливо в місті Новий Орлеан, вживають посилених заходів безпеки, аби мінімізувати наслідки урагану. Ведуться активні підготовчі роботи для забезпечення можливої евакуації. Синоптики застерігають, що сам ураган становить "потенційну загрозу для життя".

Нагадаємо, раніше "Нейт" пронісся над Центральною Америкою, від чого найбільше постраждали Нікарагуа, Гондурас та Коста-Рика. Стихія спричинила значні руйнування. Десятки людей і досі вважаються зниклими безвісти. Тоді також повідомлялося про 22 жертви цього тропічного шторму.