ua en ru

Троє росіян попросили притулку в Україні через переслідування в РФ

Троє росіян попросили притулку в Україні через переслідування в РФ Фото: український прикордонник (mvs.gov.ua)

Громадян РФ переслідують з-за участі в мітингах проти російської влади

Троє громадян Російської Федерації на цьому тижні попросили у співробітників Державної прикордонної служби України (ДПСУ) надати їм статус біженців або осіб, які потребує додаткового захисту. Про це повідомляє прес-служба ДПСУ.

Так, один з них прибув сьогодні вранці, 2 грудня, у пункт пропуску "Київ-пасажирський" і при оформленні звернувся з усною заявою про визнання його біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту. За словами росіянина, він брав участь у мітингах проти корупції, які влаштовувала російська опозиція, тому піддається переслідуванню в РФ.

Інший громадянин Росії, також у цьому пункті пропуску, попросив статус біженця в минулу середу, 29 листопада. Громадянин РФ розповів, що змушений бігти і просити притулку в Україні у зв'язку з його переслідуванням правоохоронними органами Росії за участь в акціях проти російської влади.

Ще один громадянин Росії попросив захисту у зв'язку з переслідуванням органами Російської Федерації в одному з пунктів пропуску Чернігівської області в минулий вівторок, 28 листопада.

"Співробітники Державної прикордонної служби України роз'яснили громадянам Росії порядок звернення за захистом згідно з законодавством України та направили їх до управління Державної міграційної служби України", - йдеться в повідомленні ДПСУ.

Нагадаємо, 28 листопада 2017 року в пункті контролю "Київ-пасажирський" громадянка Росії, яка прибула одним з поїздів в українську столицю, попросила статус біженки. Причиною цього вона назвала політичне переслідування на території РФ