ua en ru

Троє членів ОВК №60 заявили про фальсифікації

Троє членів окружної виборчої комісії (ОВК) №60 (Донецька область) заявили про порушення виборчого процесу.

Троє членів окружної виборчої комісії (ОВК) №60 (Донецька область) заявили про порушення виборчого процесу. Про це йдеться в акті Про виявлені порушення Закону України "Про вибори народних депутатів".

Зокрема, згідно з актом, трьох членів комісії не поставили до відома про проведення засідання ОВК, на якому нібито було прийнято рішення залишити в силі попередні результати голосування.

"Членам ОВК №60 Новікової Ст. Ст., Назаренко Л. М., Алфьорову Н.А. ніхто про проведення засідання не повідомляв, їх думку з приводу того, що вносяться зміни в підсумковий протокол ОВК, не питав... У той же час зазначені члени ОВК №60 мають особливу думку про первинному протоколі про підсумки голосування і його уточненому варіанті, але, оскільки їм не було повідомлено про вищевказаному засіданні ОВК, вони не змогли приєднати їх до виборчої документації", - сказано в документі.

Члени ОВК Новікова, Назаренко, Алфьоров вже звернулися в Центральну виборчу комісію з настільки обурливому фактом порушення виборчого законодавства.

Раніше результати голосування на 60-му окрузі поставила під сумнів ЦВК і постановила провести засідання ОВК з метою їх уточнення.

На 60-му виборчому окрузі йде боротьба між самовисуванцем Олександром Риженковим і кандидатом у депутати від "Блоку Петра Порошенко" Дмитром Лубинцом. Після перемоги останнього, юристи штабу Риженкова заявили про підміну результатів виборів. За їх даними, за Лубинца проголосувало близько 5900 "мертвих душ", що дозволило йому вирватися в лідери. Також виявлено масові невідповідності результати голосування в протоколах дільничних і окружних виборчих комісій.