ua en ru

Три парламентські фракції саботують реформу децентралізації, - КВУ

Три парламентські фракції саботують реформу децентралізації, - КВУ Фото: ВРУ

Радикальна партія, "Батьківщина" та "Опозиційний блок" найменше серед парламентських партій підтримують реформу децентралізації. Про це йдеться на сторінці Комітету виборців України (КВУ) у Facebook з посиланням на результати дослідження КВУ в рамках моніторингу виконання парламентськими фракціями виборчих програм та публічних обіцянок – "Дослівно".

Згідно з інформацією КВУ, найактивніше підтримували відповідні законодавчі акти народні депутати "Народного Фронту" та Блоку Петра Порошенка. В середньому "за" голосували 83% та 73% депутатів відповідно. Менш активно сприяли децентралізації депутати "Самопомочі": в середньому 68% "за". У Радикальної партії Олега Ляшка показник підтримки реформи склав 58%. "За" голосували менше половини депутатів ВО "Батьківщини" (46%) та третина депутатів "Опозиційного блоку" (32%).

Три парламентські фракції саботують реформу децентралізації Радикальна партія Олега Ляшка, ВО «Батьківщина» та «Опозиці...

Опубліковано КОМІТЕТ ВИБОРЦІВ УКРАЇНИ 12 вересня 2016 р.

Як зазначається, дослідження охоплювало період із 27 листопада 2014 року по 8 вересня 2016 року. Комітет нагадує, що за час роботи Верховної Ради VIII скликання в рамках реформи децентралізації було прийнято 12 законів. Ще 5 законопроектів було прийнято в першому читанні.