ua en ru

Третьою силою на Євромайдані були російські спецслужби, - Парубій

На останньому етапі протистояння на Євромайдані стали очевидними дії третьої сили, якою, швидше за все, були російські спецслужби. Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів колишній комендант Майдану, перший віце-спікер Верховної Ради Андрій Парубій.

"Їх дії полягали в несподіваних, жорстких атаках на майданівців, і провокації конфлікту. Якщо ми опинялися на тому чи іншому етапі у позиційному протистоянні, то воно через 15-20 хвилин переростало в активну", - повідомив політик.

За його словами, у зв'язку з такими провокаціями Рада Майдану прийняла рішення практикувати "походи". "Їх перевага полягала в тому, що ми не стояли на місці і, відповідно, коли колона рухається, зменшується ймовірність появи жорсткого конфлікту", - зазначив екс-комендант Майдану.

Нагадаємо, сьогодні, 18 лютого, в Україні відзначається річниця розстрілу на Євромайдані. Рівно рік тому в центрі Києва почалися сутички протестувальників учасників Євромайдану з підрозділами правоохоронних органів, які згодом призвели до великих людських жертв.