ua en ru

Третина американців вважає Росію "дуже серйозною" загрозою для США

Третина американців вважає Росію "дуже серйозною" загрозою для США Фото: третина американців вважає Росію загрозою

Дві третини американців вважають, що спеціальний прокурор повинен розслідувати контакти між Трампом і Росією

Згідно з результатами опитування CNN/ORC, 34% американців вважають Росію "дуже серйозною" загрозою для США, передає CNN.

Повідомляється, що близько двох третин американців вважають, що спеціальний прокурор повинен розслідувати контакти між президентом США Дональдом Трампом і Росією. Більше половини жителів Сполучених Штатів стурбовані інформацією про зв'язки Білого дому з Росією.

Тим не менш, розслідування з цього питання істотно не впливає на рейтинг Дональда Трампа, що з січня піднявся на один пункт - з 44% до 45%.

Побоювання з приводу повідомлень про контакти Трампа з Росією тісно пов'язані з партійністю. Так, 71% демократів кажуть, що вони "дуже стурбовані", у той час як 54% республіканців кажуть, що це питання їх не особливо хвилює.

Більшість республіканців вважають, що Конгрес може самостійно провести розслідування, у той час коли 43% підтримують залучення спеціального прокурора. Залучення прокурора вважають необхідним 82% демократів і 67% незалежних кандидатів.

У цілому, згідно з результатами опитування, 65% американців вважають за потрібне задіяти спеціального прокурора в розслідуванні, у той час як 32% вважають, що Конгрес здатен самостійно провести розслідування.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Федеральне бюро розслідувань (ФБР) США направило запит до Міністерства юстиції з тим, щоб спростувати звинувачення президента Дональда Трампа з приводу того, що його телефони прослуховував Барак Обама.